Siirry suoraan sisältöön

Harmitonta lukemista

Kirsi Pehkonen, Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella (Karisto/Kustannusosakeyhtiö Otava 2023)

Ensi kertaa tutustuin Kirsi Pehkoseen tässä Jylhäsalmi -sarjan seitsemännessä kirjassa. Kannen rauhaisa kuva (Petri Jauhiainen) oikeastaan kertoo koko tarinan tyylin. Se on helppoa luettavaa, teksti on selkeää ja tarina jokseenkin ennalta-arvattava, turvallinen. Mukava kirja, jossa kaikille käy hyvin.

Avioeroja, pettymyksiä, kanoja ja kukkia, komeita ja vähemmän komeita miehiä ja kaksi siskoa, joilla molemmilla särkyneet liitot takanaan. Uusi kesä, uudet tuulet, kepeätä kerrontaa, joka ei sydäntä särje, eikä kyyneleitä vuodata.

Sarja varmasti vielä jatkuu. Pehkonen on kirjoittanut muitakin aikuisten kirjoja ja tytöille viisiosaisen jääkiekkosarjan – sepäs kuulostaakin mielenkiintoiselta!  Kirjailija asuu itse maalaismaisemissa Vehmersalmella Kuopion seutuvilla. Tämän kirjan unikot ja unelmat saattavat löytää uuden lukijan lähiaikoina eläkeläisten tansseista arpajaisvoittona, mukavia lukuhetkiä!

Sirkka-Liisa Vaalivirta

2 kommenttia artikkeliin “Harmitonta lukemista”

  1. Leo+Suomalainen

    Mihin on kadonnut juttu Lemin kuuden miljoonan velasta? En löydä sitä Kirjavan sivuilta. Onko se määrätty poistettavaksi, kunnan taholta ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *