Siirry suoraan sisältöön

Uusi kuntosali avautui ja kiinnosti

Lemin kunnan uusi kuntosali Palolan entisen dementiaosaston ja päiväkoti Pikku-Palolan tiloissa avatiin perjantaina. Uudet tilat kiinnostivat lemiläisiä avajaisissa ja houkuttivat käyttäjäksi.

Hyvinvointikoordinaattori Kati Ahonen esitteli kuntosaliksi muuttunutta päiväkotia.

Teollisuustieltä teollisuushallin yläkerrasta Palolaan maan tasoon muutettu kuntoilupaikka sai samalla runsaasti lisätilaa: 200 nelilön sijasta laitteille on nyt tilaa 320 neljässä huoneessa. Käytössä ovat sekä vanhainkodin dementiaosastolta että päiväkodilta vapautuneet, uusiksi remontoidut huoneet entisen Palolakodin siivessä.

Dementiakodin puolella on suurin yhtenäinen sali.

Uusia laitteita ei Palolaa varten ole hankittu, vaan käytössä ovat tutut laitteet. Salien suunnittelusta ja laitteiden sijoittelusta on vastannut Mika Kiili.

Punttisali on Pikku-Palolan puolella.

Kunnan tekninen johtaja Tommy Vesterlund kertoo, että saliremonttiin varattiin 40.000 euroa. Lopullinen summa ei vielä ole tiedossa, mutta hän uskoo sen jäävän 20.000 euron tuntumaan.

Kuntoillessa vaikkapa juoksumatolla voi myös katsella Palolan maisemia.

Kuntosalin muuton myötä Palolakodin rakennuskompleksi on saatu kokonaan tai ainakin kokonaan hyötykäyttöön. Oljamikodin käytössä on sekä Jäkäläkoti että Palolan keittiö, ruokala ja oleskelutilat. Talossa on koko ajan toiminut vainajien säilytystila alkuperäisellä paikallaan.

Avointen ovien päivänä kuntosalin ovi oli avoinna kirjaimellisesti. Jatkossa se avautuu salin verkkopankista saatavalla koodilla.

Kuntosali on tarkoitettu kaikille 15 vuotta täyttäneille. Lapsille se ei ole tarkoitettu, eikä lapsia sinne saa tuoda. Sali on avoinna joka päivä kello 5-22.

Kuntosalivuorot ostetaan salin verkkopankista, joka löytyy kunnan verkkosivuilta (ja tämän linkin alta). Maksutapoina ovat verkkomaksu ja ePassi. Maksutapahtuman yhteydessä saa koodin, jonka avulla salin ovi avautuu. Jos kuntosaliajan ostaminen verkkokaupan kautta ei onnistu, apua saa kirjastosta sen aukioloaikoina.

1 kommentti artikkeliin “Uusi kuntosali avautui ja kiinnosti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *