Siirry suoraan sisältöön

Ovet Taikalyhtyyn avautuivat

Kahden kesän tauon jälkeen Pekarin kaupan eli Taikalyhdyn ovet ovat jälleen avoinna. Nyt tiskin takana palvelee edesmenneen antikvaari Aapo Pekarin pikkuveli Pertti Pekari.

Pertti Pekari tuli jatkamaan veljiensä työtä.

Pertti Pekari avasi antikvariaatin ovet tiistaina ja pitää niitä avoinna elokuun 11, päivään saakka. Hän jatkaa siitä, mihin kauppa Aapo Pekarin jäljiltä jäi kesällä 2021. Esillä ovat vanhat ja uudet valokuvat Lemi ennen ja nyt -näyttelyssä.

Kuvaparit kertovat maiseman ja elämän muutoksista vuosikymmenten myötä.

Näillä kuvilla mennään tämä kesä, mutta tulevia ajatellen Pekari tarjoaa näyttelytilaa sellaista tarvitsevien käyttöön. Kirjojen täyttämä vanha kauppa on näyttely-ympäristönä aivan erityislaatuinen.

Kesällä 2021 Taikalyhdyssä pyöri sen omasta historiasta kertova elokuva. Kun saman dokumentin näkee taas tänä kesänä, tuo se mukanaan lisäannoksen nostalgiaa ja kaipausta; onhan elokuvan keskiössä Taikalyhdyn isäntä Aapo Pekari ja mukana on myös hänen puolionsa, niin ikään edesmennyt Irja Mikkola.

Aapo Pekari nähdään ”Suomen pienimmän elokuvateatterin” valkokankaalla.

Ja tietenkin Taikalyhdyssä on kirjoja – laskematon määrä eri-ikäisiä ja -aiheisia teoksia, fiktiota ja tietokirjoja. Kirjapinojen ja -hyllyjen tutkailuun kannattaa varata aikaa.

Suomi- aiheisia tietokirjojakin on vaikka kuinka monta.

Hyvinkääläiselle Pertti Pekarille kirjat ovat tulleet tutuiksi myös hänen toisessa kotimaassaan. Vuosituhannen alussa hän hankki englantilaisen puolisonsa kanssa kakkoskodin Chathamista Englannin Kentistä.

Charles Dickens asui naapurikaupungissa Rochersterissa. Siellä hänen perinteensä elää hyvin vahvana. Kahdesti vuodessa järjestettävillä Dickens-festivaaleilla ihmeiset pukeutuvat 1800-luvun asuihin ja Dickensin romaanihahmoiksi, Pekari kertoo.

Rochesterin kakkoskodista on tullut Pekarin ykköskoti, sillä Brexitin myötä hän joutui anomaan asumisoikeutta Englannissa.

– Saadakseni siihen kuuluvat etuudet on minun asuttava siellä enemmän kuin kuusi kuukautta vuodessa, hän selvittää.

Mutta kesän hän viettää nyt Lemillä ja hoitaa antikvariaattia.

– Tämä on enemmän kulttuurityötä kuin bisnestä, Pekari toteaa. Hän myös tietää, että Taikalyhdyn avautumista on kaivattu, joten asiakkaat varmasti kesän aikana kaupan löytävät.

Sen verran vanhasta käteismaksuperinteestä hän poikkeaa, että on tilannut korttimaksupäätteen. Sen on määrä olla käytössä viimeistään ensi viikolla.

Taikalyhty on avoinna 11elokuuta saakka ti-ke kello 12-16.

Kirjat houkuttuttelevat poikkemaan kauppaan.

3 kommenttia artikkeliin “Ovet Taikalyhtyyn avautuivat”

  1. Onnittelut Pertti olet saanut kaupan avattua ja pääset jatkamaan veljesi arvokasta perintöä. Hyvää kesää ja tulevaa juhannus juhlaa. Terveisin Juha

  2. Pertti Rantala

    Onneksi olkoon kaima. Tämä on varmasti kulttuuriteko, kuten ilmaisitkin. Taatusti poikkeamme kun siellä päin ajelemme.
    Pertti ja Kyllikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *