Siirry suoraan sisältöön

Yllätysmusiikkia Torpparin Tuvassa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kun eilen laitoin tekstiviestillä lihatilausta Reiposen puotiin Savitaipaleen Hämäläisessä, sain vastauksen hetimiten: ”Jos tulet kello 12, kuulet samalla haitarimusiikkia! Kahvila on vielä auki.”

Niinpä sovitin ostosmatkani puolille päivin, herkkukahveille konserttia kuuntelemaan. Kylläpä kannattikin. Tapahtuma oli tullut talon väellekin sen varran myöhäisenä yllätyksenä, ettei etukäteisilmottelua juuri ollut,  kotisivuja lukuunottamatta. Muutaman kappaleen sainkin kuunnella melkein yksityisesti.
Esiintymässä oli kuusankoskelainen Mauri Suoranta, joka oli poikennut mökilleen. Hän kertoi soittamisen alkaneen vasta aikuisiällä, kerran tuli Tallinnan matkalta haitari mukaan, ja vuonna 1974 hän alkoi opiskella haitarinsoittoa Anjalankosken kansalaisopistossa. Ja mainiota oppia onkin saanut!
SSCN6049

Tämä opiston soittoporukka on tehnyt kaksi levyäkin, ja esiintymässä käyvät pyydettäessä, erikoisesti palvelutaloissa ja juhlisssa. Eikä tässä vielä kaikki. Mukaan musiikkiin silloin aikanaan  isä oli ottanut   kymmenvuotiaan poikansa (Arto Suoranta), joka nytkin isän säestyksellä lauloi Juha Vainion tutun ”Käyn ahon laitaa..”

SSCN6048 Kun toinenkin poika Jari on musiikkimiehiä, soittaa bassoa, niin ilmaan heitettiin toive perhekonsertista ensi kesänä Torpparin Tuvassa.

Tästä konsertista terveiset menivät muuten Kiinaan asti älykännyjen kautta, joten maailmanvalloitus on hyvässä mallissa, vai mitä! Mukava yllätystapahtuma olisi  tarjonnut iloa suuremmallekin kuulijakunnalle, kiitos!

1 kommentti artikkeliin “Yllätysmusiikkia Torpparin Tuvassa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *