Siirry suoraan sisältöön

Kujeileva Ariel on Prosperon oikea käsi

Jenni Nikku sai vaativan mutta mieluisan roolin Myrsky-näytelmässä. Hänet nähdään henki Arielina.

Jenni Nikku Arielina ja Tobias Vitikainen Ferdinandina harjoituksissa viime viikolla.

Jenni Nikku Arielina ja Topias Vitikainen Ferdinandina Myrskyn harjoituksissa viime viikolla.

– Ariel on henkiolento, joka on velho Prosperon vallassa ja noudattaa hänen käskyjään. Hän kuitenkin odottaa pääsevänsä vapaaksi, Jenni Nikku kertoo roolistaan.

Prospero oli pelastanut hänet häijyn noidan Sycoraxin vallasta.

– Ariel kuitenkin kapinoi aika ajoin Prosperoa vastaan, minkä vuoksi Prospero joutuu muistuttamaan pelastaneensa Arielin Sycoraxilta. Prospero on kuitenkin hyvä Arielille, toisin kuin Sycorax. Ariel toimii Prosperon oikeana kätenä, hän on tälle silminä ja korvina. Heillä on hyvä keskinäinen suhde, mutta Ariel kaipaa silti vapautta.

Arielia luonnehditaan kujeilijaksi, jota ihmisten tunteet eivät kiinnosta. Nikku ei pidä henkeä kuitenkaan pahantahtoisena tai kylmänä.

– Hän haluaa ihmisille hyvää, vaikka kujeileekin heidän kustannuksellaan.

Jenni Nikulla on Arielina iso rooli, sillä tämä on lavalla käytännössä läpi koko näytelmän. Puheen ohella hänen rooliinsa kuuluu lauluja ja paljon liikettä, liihoittelua henkenä.

– On tämä haastava rooli. Hirveän paljon joudun kiinnittämään huomiota fysiikkaan. Vaikka en liikkuisikaan, on silti oltava tietoinen omasta olemisesta, yhtään ei voi tippua pois oikeasta tilasta.

Ja sitten ovat Arielin laulut.

– Harjoitusten alussa kävimme läpi laulut, mutta varsinaisia lauluharjoituksia ei meillä vielä ole ollut. Vähän vielä pelottaa, miten ne oikeasti menevä, Nikku tunnustaa.

Hän uskoo, että kun hän saa liikkeen ja laulut sulatettua yhteen roolin kanssa, lavalla laulaa Ariel, ei Jenni Nikku.

– Tilanne on todella kuumottava.

Arielin rooli on Jenni Nikulle toinen Lemin nuorisoseuran lavalla. Ensimmäinen oli Harmaissa panttereissa toissa talvena. Hänet on nähty myös Omenapuutarhan teatterissa ja  Tashininin talolla Lappeenrannassa.

– Nyt minulla on toistaiseksi merkittävin roolini, haastavin ja todella mielenkiintoinen. Minulla meni kylmät väreet pitkin selkää jo ensimmäisissä lukuharjoituksissa, vaikka en kaikkea edes ymmärtänyt. Teksti on aivan uskomaton, ja siinä on ihana rakkaustarina, Jenni Nikku hehkuttaa Myrskyä.

Lemin nuorisoseuran esittämän William Shakespearen Myrskyn ensi-ilta Lemin Tapiolassa on lauantaina 17. marraskuuta kello 14. Näytelmän muut esitysajat löytyvät nuorisoseuran verkkosivuilta.

Myrskystä Lemin Kirjavassa aiemmin 5.9., 18.9., 30.9., 11.10 ja 20.10.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *