Siirry suoraan sisältöön

Taipaleen seurakunta luo tulevaisuutta

Taipaleen seurakunnan järjestelytoimikunnan jäsen Teemu Kemppainen lähetti vastineen Anu Karhun kirjoitukseen Lemin rippikoulusta (Lemin Kirjava 22.10.):

kirkko

Lapsiasiavaikutusten arviointi on tehty siinä laajuudessa kuin se liitosselvitysvaiheessa on ollut tarpeellista. Järjestelytoimikunnan toimesta se on tehty uudestaan hyvin kattavana laaja-alaisena yhteistyönä.

Rippikoulujen pitopaikkana on tarkoitus käyttää Taipaleen seurakunnan leirikeskusta Säkniemeä. Konfirmaatiokirkkoina toimivat Lemin,Taipalsaaren ja Savitaipaleen kirkot. Lemiläisillä on siis mahdollisuus tulla konfirmoiduksi Lemillä niin kuin ennenkin. Nykyajan nuori pystyy poistumaan kotikunnan ulkopuolelle rippileirille.

Kotalahti on ollut Lemillä rippikoulukäytössä, mutta on tiloiltaan toimimaton, sisäilmaltaan kyseenalainen, ja periaatteessa myynnissä oleva kunnan kiinteistö. Markkula Haminassa on yhden leirin pitopaikka, ja käytössä siksi, että päällekkäisyyden takia tarvittiin lisätilaa. Mielestäni aikataulutus tulee jatkossa järjestää siten, että kaikki leirit voidaan järjestää Säkniemessä.

Tosiasia on, että kaikki kristillisyydestä ja kirkon toiminnasta kertova negatiivinen viestintä ylittää nykyään uutiskynnyksen kevyesti ja näyttävästi. Tämä on onnistunut loistavasti myös Lemillä. Siispä nyt niitä vähemmän huomiota saaneita, ja meille lemiläisille positiivisia asioita:

Maksujen ja käytänteiden yhtenäistäminen on järjestelytoimikunnan yksi tehtävä. Kirkollisveroprosentteja yhtenäistettäessä Taipalsaaren veroprosentti nousi, Lemin säilyi ennallaan. Rippikoulumaksuja yhtenäistettäessä lemiläisnuoren rippikoulumaksu aleni.

Viimeisessä järjestelytoimikunnan kokouksessa päätettiin investointisuunnitelmasta ensi vuodelle. Lemille suunniteltavien investointien suuruus ylittää jo ensi vuonna Lemin srk:n jäljellä olevien rahojen määrän! Lemin sisäilmaongelmaisen seurakuntatalon tulevaisuuden suunnitteluun on tulossa Taipaleen seurakunnalta 100.000 euroa, ja uskon uuden seurakuntatalonkin syntyvän vielä joskus Lemille.

Itsenäisenä seurakuntana Lemi ei olisi näistä investoinneista koskaan selvinnyt. On hyvä muistaa se talouden tila, joka ajoi meidät tähän liitokseen.

Viime sunnuntaina järjestettiin rippikoulujen aloitusmessu Lemin kirkossa. Sinne olivat kokoontuneet rippikoululaiset ja heidän huoltajansa Taipalsaarelta, Savitaipaleella ja Lemiltä. Hieno tilaisuus, ja kirkko oli tupaten täynnä.

Seurakuntaliitosta suurempi huoli lemiläisille nouseekin nyt Eksoten suunnasta. Toivon Anu Karhun käyttävän aktiivisesti puheoikeuttaan Eksoten hallituksessa meidän lemiläisten edustajana. Eksoten maksuosuudet ovat ajamassa pienet kunnat vararikkoon. Nyt puhutaan miljoonista, ja seuraukset vaikuttavat kuntalaisen arkeen huomattavasti julmemmin kuin seurakuntaliitos.

Teemu Kemppainen

Taipaleen srk:n järjestelytoimikunnan lemiläisjäsen

Lemin kunnan kasvatus-ja opetuslautakunnan jäsen

1 kommentti artikkeliin “Taipaleen seurakunta luo tulevaisuutta”

  1. Teemu Kemppaiselle: Lemillä ei ole kasvatus-ja opetuslautakuntaa vaan sivistyslautakunta jonka jäsen olet. Lapsiasia vaikutusten arviointia ei ole tehty Lemillä. 7.2.2018 valittiin uudeksi nuoriso ohjaajaksi henkilö, jolla ei ollut koulutusta lapsiasia-henkilöksi. eli 1.2.2017-7.2.2018 Lemillä ei ole ollut lapsiasia henkilöä.
    Kunnan kiinteistöjen väittäminen sisäilma ongelmaisiksi on kova väite joka tahraa Uimin kyläyhdistyksen mainetta kotalahden vuokraajana. On kova väite levittää valtuutettuna tämmöisiä tietoja ilman minkäänlaista faktaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *