Siirry suoraan sisältöön

Lemin kiinteistöt kirkkoneuvoston asialistalla

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvoston ensi maanantain kokouksessa on esillä useita Lemin toimitiloihin liittyviä asioita. Yksi niistä on uuden seurakuntatalon luonnos.

Seurakuntatalon uudisrakennuksen luonnos ja kirkon julkisivuremontin avustushakemus ovat asialistan otsikkoina.

Kirkkoneuvosto päätti toukokuussa, että seurakuntatalo korvataan uudisrakennuksella. Samalla se valtuutti talouspäällikön suunnittelemaan rakentamista tilatyöryhmän esityksen mukaisesti. Vastaako nyt kokouksessa esillä oleva luonnos tilatarpeiltaan tai muuten työryhmän esitystä, ei otsikosta selviä.

Käyttökiellossa oleva nykyinen seurakuntatalo on suojeltu rakennus, eikä seurakunta ole saanut Lemin kunnalta sille purkulupaa. Purkulupa ja uuden talon suunnitelma vaativat myös Museoviraston hyväksynnän.

Maanantaina päätetään myös Lemin kirkon julkisivun avustushakemuksesta. Avustusta Kirkkohallitukselta on haettava tänä vuonna, jos remonttia aiotaan tehdä ensi vuonna.

Asialistalla ovat myös Lemin väistötilojen vuokraus, Kuukanniemen seurakuntakodin kattoremontin aikataulun muuttaminen ja seurakunnan lasten ulkoleikkipaikat. Kuukanniemessä ei leikkipaikkaa ole, ja Lemin seurakuntakodin pihasta sellainen purettiin viime keväänä.

1 kommentti artikkeliin “Lemin kiinteistöt kirkkoneuvoston asialistalla”

  1. Leo Suomalainen

    Kenen omistuksessa mahtaa olla todelliset kiinteistöt, eli maa-alueet . Kuten hautausmaa ja ne tontit mitkä olivat ennen Lemin seurakunnan omaisuutta. Maanmittaustoimistostahan tuonkin tiedon saisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *