Siirry suoraan sisältöön

Suntiot saavat pitää virkapaikkansa

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti, että Lemin ja Taipalsaaren kirkkopiirien suntiot saavat pitää nykyiset virkapaikkansa. Näin se kumosi talouspäällikön tekemän virkapäätösen ja päätti vastoin vanhan kirkkoneuvoston tammikuuussa tekemää päätöstä.

Kirkkoneuvosto päätti myös nyt suntioiden tekemän aloitteen mukaisesti, että suntiovaje Savitaipaleella voidaan paikata tekemällä yksittäisiä työpäiviä tai suorituksia eri kirkkopiireissä resurssien tarpeen mukaan.

Aiempi kirkkoneuvosto käytti otto-oikeuttaan talouspäällikön päätökseen Lemin suntion virkapaikan siirrosta Savitaipaleelle ja Taipalsaaren toisen suntion virkapaikan siirrosta Lemille. Suntiot jättivät asiasta aloitteen, jossa he siirron sijaan esittivät pulan helpottamista yksittäisillä työpäivillä. Kirkkoneuvosto hylkäsi tammikuussa aloitteen äänestyspäätöksellä, samoin äänestyspäätöksellä se piti talouspäällikön päätöksen voimassa.

Nämä kirkkoneuvoston päätökset tehtiin samassa pykälässä. Siitä jätettiin oikaisuvaatimus muotovirheen perusteella. Uusi kirkkoneuvosto päättikin helmikuussa, että asia on tuotava päätettäväksi erillisinä pykälinä.

Nyt talouspäällikkö esitteli asiat kahtena pykälänä aiempien päätösten mukaisesti: suntioiden aloitteen hylkäämistä ja virkapaikkojen muuttoa. Elma Mikkola teki kummassakin pykälässä vastaesityksen, ja ne saivat kirkkoneuvoston yksimielisen kannatuksen. Talouspäällikkö jätti virkapaikkapäätökseen eriävän mielipiteensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *