Siirry suoraan sisältöön

Kanisterit -teatteriryhmä Kansallisteatteriin

Lemin nuorisoseuran nuorten teatteriryhmä Kanisterit on valittu yhtenä kuudesta ryhmästä Nuori näyttämö -hankkeen huipennukseen Kansallisteatteriin elokuun lopussa.

Kanisterit Lappeenrannan kaupunginteatterissa huhtikuussa.

Samaan aikaan kun nuorisoseuralaiset valmistautuivat lasten teatteriryhmän lähtöä tulevan viikonlopun katselmukseen Riihimäelle, tuli tieto, että nuorten ryhmä pääsee esittämään Kirsikkapomminsa Kansallisteatterissa elokuun 23.-24. päivä pidettävässä katselmuksessa.

Katselmus huipentaa kolmivuotisen hankkeen, joka on vienyt nuoria lemiläisiä teatterinharrastajia niin Kankaanpään katselmukseen viime vuonna kuin Lapppeenrannan kaupunginteatterin lavalle nyt keväällä. Kansallisteatterin pienelle näyttämölle on valittu kuusi teatteriryhmää, yksi kunkin aluekatselmuksen osallistujista.

Mukaan pääsivät Circus Helsinki (Helsinki) näytelmällä Meistä, kärpäsistä, Ilmaisukoulu Tuike, PALO-ryhmä (Helsinki) näytelmällä Siirtomaakansakunta, Lemin Nuorisoseura, Kanisterit (Lemi) näytelmällä Kirsikkapommi, Kittilän Nuorisoteatteri (Kittilä): näytelmällä Kirsikkapommi, Tanssiteatteri TilleriTalleri (Haapavesi) näytelmälläMeistä, kärpäsistä sekä Tampereen Nuorisoteatteri (Tampere) näytelmällä Kakkua jaettavaksi – kuusi viipaletta oikeudenmukaisuudesta.

– Päätöskatselmuksen ohjelmistoa kootessa ryhmiä ei ole laitettu paremmuusjärjestykseen, eikä taitotasoja vertailtu, vaan mukaan haluttiin sekä teatterintekemisen alkutaipaleella olevia että hyvinkin kokeneita tekijöitä, Nuoren Näyttämön tiedotteessa todetaan.

Nuori Näyttämö 2022–24 pääjärjestäjänä on Työväen Näyttämöiden liitto ry. Pääyhteistyökumppaneina Nuoressa Näyttämössä 2022–24 Suomen Kansallisteatterin lisäksi ovat toimineet Lappeenrannan kaupunginteatteri, Seinäjoen kaupunginteatteri ja Helsingin Kaupunginteatteri sekä Rovaniemen Teatteri ja Tampereen Teatteri.
Tukijatahoina ovat olleet Opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Kansan Sivistysrahasto.

Lemin nuorisoseuran puheenjohtaja Jaana Sinkko kiittää Lemin nuorten menestyksestä heidän itsensä ohella ohjaaja Sami Sivosta ja kaikkia talkoolaisia, jotka ovat mahdollistaneet teatteriharrastuksen kukoistuksen eri-ikäisten lasten ja nuorten parissa.

– Uskon, että kaikki tämä menestys tuo mukaan uusia teatteriharrastajia, samoin kuin kesäkuinen Luova lava -päiväleiri, hän sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *