Siirry suoraan sisältöön

Kuntalaisaloite vaatii kansanäänestystä puheenjohtajien luottamuksesta

Keskiviikkona 3. huhtikuuta Kuntalaisaloite.fi-sivustolla julkaistiin kuntalaisaloite, jolla vaaditaan kansanäänestystä kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajiston epäluottamuksesta. Tiistai-iltapäivään mennessä se on kerännyt taakseen 138 allekirjoitusta.

Allekirjoittajien määrä ylittää jo rajan, jonka jälkeen  kunnanvaltuuston on päätettävä, järjestetäänkö äänestys.

Kuntalain mukaan vähintään neljä prosenttia kunnan 15 vuotta täyttäneistä asukkaista  – Lemillä 101 henkeä – voi tehdä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Valtuuston on otettava asia käsittelyyn viipymättä.

Aloitteen allekirjoittajat katsovat, että jos kansanäänestys osoittaa epäluottamusta, valtuusto voi puheenjohtajat erottaa.

Aloitteessa vaaditaan myös kunnanhallituksen jäsenten eroamista tehtävästään.

Aloite on allekirjoitettavana sähköisessä Kuntalaisaloite.fi -palvelussa verkossa.

Aloitteen etenemisestä riippumatta valtuuston puheenjohtajien ja kunnanhallituksen paikat ovat katkolla jo reilun kuukauden päästä. Lemin kunnanvaltuuston puheenjohtajat valitaan vuosittain ja kunnanhallitus joka toinen vuosi. Nykyiset toimikaudet päättyvät tämän vuoden toukokuun lopussa, ja mahdollisesti uudistuneet kokoonpanot ovat vallasss kesäkuun 1. päivästä lukien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *