Siirry suoraan sisältöön

Lemin museo yksi helmistä

Suomen Kotiseutuliiton väki vierailee sunnuntaina Lemin kotiseutumuseolla osana Museoiden helmet – hanketta.

 

Hankkeessa korostetaan museoiden merkitystä kulttuurimatkailulle. Kuva maalaismarkkinoilta parin vuoden takaa.

Hankkeessa korostetaan museoiden merkitystä kulttuurimatkailulle. Kuva maalaismarkkinoilta parin vuoden takaa.

Kotiseutumuseoiden helmet -hankkeessa kartoitetaan ensimmäisestä kertaa valtakunnallisesti paikallismuseotoimijoiden näkemyksiä kulttuurimatkailusta ja etsitään hyviä matkailullisia toimintamalleja koko paikallismuseokentän hyödynnettäväksi. Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa eri puolilla Suomea sijaitsevilla kotiseutumuseoilla on ollut mahdollisuus osallistua sähköiseen museokyselyyn toukokuun aikana Suomen Kotiseutuliiton verkkosivuilla. Hanke jatkuu nyt kesän aikana tehtävillä haastatteluilla ja vierailuilla valikoiduissa museoissa, jotka ovat jo saavuttaneet onnistumisia kulttuurimatkailun saralla tai joilla nähdään olevan vahvuuksia toimia kulttuurimatkailukohteena.

1 kommentti artikkeliin “Lemin museo yksi helmistä”

  1. Erkki Lintunen

    Lemin kotiseutumuseo on todellakin helmi. Mutta sillä on myös traaginen historia. Kun särä tuli v. 1973 maailmanmaineeseen, kotiseutuyhdistys muurasi museoon uunin sen valmistamista varten. Saman vuoden syksyllä 11.10.1973 museo paloi. Päivällä oli paistettu pappilan pihasta teurastettu pässi Hviträskin kartanoon saräateriaksi. Katselin paloa pappilan yläkerran ikkunasta. Nyt tämä entinen pappila on upea näyttelytila, jonne särävieraatkin voivat pistaytyä.

    21.10.1973 pidettiin kirkossa virsi-ilta, jonka kolehti 600 markkaa annettiin uuden museon rakentamista vatrten. Miksi? Siksi, että akateemikko Kustaa Vilkuna oli neuvonut lemiläisiä: pitäkää aina särä ja virsi rinnakkain!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *